tysdag 26. juni 2007

Tioman Island

Betraktninger fra Tioman
  • norske flaggermus er små
  • Axel kan ikke lese engelsk i parenteser (stupid)
  • mye øgler=lite mygg
  • muslimer misliker katter, men kan ikke drepe dem
  • aper stjeler som ravner
  • AC forkjølelse er en type forkjølelse man får selv på jungeløyer
  • Lars er redd for katter
  • på enkelte fly er toaletter nedprioritert
  • hvis du blir angrepet av en fisk, ta det seriøst
  • "waterproof" betyr ikke at solkremen tåler vann
  • Balder har gekko-hender
  • sankthansbål er upopulære i Malaysia
  • Israelske styrker er over alt, også i jungelen på Tioman
  • malay lagoon=stor sølepytt
..den lange historien:
Endelig en ny reise bort fra singapore-hverdagen! Axel, Henrik, Lars, Petter, Kristian (el. Henrik..) og jeg hadde fått nok av SP og trengte litt strandliv. Valget falt på øyen Tioman på østkysten av Malaysia, en jungeløy med kritthvite strender og unike dykke/snorklemuligheter. Øyen ble kåret til verdens tredje peneste øy av Time Magazine på 70 tallet, men jeg tror jaggu den hører hjemme på den listen fortsatt.

Pulau Tioman Island

Grunnet litt trøbbel med magen min valgte jeg og Axel å fly fredag formiddag, resten av gutta tok minibuss i 3 timer og båt i 2 senere på dagen. En halvtime før taxien vår kom lå jeg i sengen i en tilstand som hadde bekymret selv dr. Arne, så den påfølgende halvtimen med taxirally, 40 min på en Dash 7 (uten toalett) og 30 min i åpen taxibåt var rimelig tøffe tak for meg og magen min. Takk til reiseleder Axel for sympati.

Innflyvningen på øya er en av verdens mest spektakulære, min overraskende rolige kommentar "dette går jo f*** ikke" kom akkurat i det piloten fikk opp nesen på flyet så hjulene traff bakken i steden. Følelsen satt i en stund, så da vi endelig var fremme på Salang Pusaka Resort tok vi resten av dagen horisontalt på Salang Beach. Resorten hadde en ekstremt bra sjømat-restaurant, der man pekte seg ut fersk sjømat fra dagens fangst som så ble mesterlig grillet. 30 kr for noe av den beste sjømaten jeg har spist.

Fredag kveld var svensk midtsommer, men selv om øya var full av svensker var det ingen blomsterstolper på stranden. Axel viste fremragende svenskkunnskaper, og vi skaffet oss gode tips til de neste dagene iløpet av natten. De fire andre gutta mistet siste ferge til Tioman og måtte overnatte i et kott i havnebyen Mersing (forsåvidt en historie for seg selv), så de ankom ikke før kl 12 dagen etter. Også lørdagen gikk med på stranden på Salang, med lette innslag av snorkling rundt stranden. Øya har et yrende dyreliv, vi så blant annet aper, havørn, flaggermus, varaner og israelske paramilitære snipere som var på OP.

"Lagunen" bak stranden var tett befolket av 1,5 m lange varaner

Vi fikk også bli med i en malaysisk bande som var i Salang på ferie. Bandelederen, TK, er en kjent undergrunnsfighter i Malaysia, og resorten vi var på er et av mange foretak i landet som er under hans "beskyttelse". Det førte til gratis drikke, vannpiper og billigere overnatting, for ikke å nevne to veldig minneverdige kvelder med gjengen hans. Så nå har vi gode kontakter på øya, og tilbud om personlige livvakter når(?) vi besøker dem i Kuala Lumpur.

Fra v: Petter, NK, meg, TKs livvakt, Lars,
posing Axel, TK, lokal kjøpt purk, modell Henrik


Lørdagen leide vi taxibåt som vi tok på en 6 timers tur rundt øya. Et utsøkt valg (tross i mye bølger) som ga oss et bra overblikk over hvor vakker øya faktisk er. Blant stoppene underveis var en tur i jungelen og snorkling på korallrev.

Boybandet Waterfall, albumcover på "Back to the Jungle"

Malaysia er en stor eksportør av akvariefisk, så korallrevet svarte til forventingene. Av kjentfolk møtte jeg en sulten barracuda, en liten stingray og hele gjengen fra Nemo. Ikke noe andregradsforbrenning denne gangen, men ikke langt i fra.

Søndagskvelden ble også tilbrakt sammen med banden, så pisregnet på mandagen ble tilbragt bedagelig under en parasoll på stranden før båt og minibuss tilbake til Singapore. Alt i alt en lite avslappende men ekstremt vellykket helg!

torsdag 21. juni 2007

Første skoledag

Onsdag 20. juni var til alles store glede første skoledag. I tillegg til internship (40 timer i uka) skal vi ha undervisning ved NUS to kvelder per uke (6 timer i uka). Kurset er bestått/ikke bestått, og levering er en business plan med revenue på minst 50mill $ på fem år..

Foreleser er en rimelig cocky amerikaner, men han har med seg en hyggelig yngre lokal kar som assistent. Klassen består av over 50 studenter: oss 20 fra Norge, over 30 fra over alt i Asia, og en enslig russer som Villu tar seg av (han lærte russisk på skolen i Estland). Første dag var introduksjon og lage grupper, men planen videre er ekstremt intensiv. Vi har allerede et prosjekt vi skal jobbe med, så gruppen min formet på forhånd: Axel (industriell øk., NTNU), Petter(juss, UiBergen), Astrid(business adm., NHH), Henrik(økonomisk historie, UiOslo), og meg(industridesign, AHO). Veldig fin gruppe, selve prosjektet kommer det mer om senere.

Virker som et veldig bra kurs så langt, men de har klart å legge forelesninger på FREDAGER fra 18-21, noe som legger en effektiv demper på mulighetene for helgeutflukter. Vi har gått i gang med å få det endret nå, så vi får bare krysse fingrene for at vi får det gjennom.

Fikk desverre ikke tatt noe "første skoledag"-bilde..

tysdag 19. juni 2007

Track Jørgen

Regner med at de fleste av dere kjenner min gode venn og reisepartner (Russland, Østerrike, Spania, NestenMarokko, USA, Singapore) Jørgen. Nå er han som sagt på rundreise i Asia en måned, og har vært innom meg en gang så langt. Han skriver en fin og utfyllende blogg om sin reise, den er å finne her.

Har fortvilt prøvd å reise å møte ham, men har kun lørdag og søndag fri ennå, så det har vært litt vanskelig så langt. I tillegg er det "fellesferie" her nå, så alt av fly, tog og båter til Singapore er stappfulle. Så imens jeg skriver kjedelige kontor-posten neste tre dagene kan dere tracke Jørgens spennende reise!

fredag 15. juni 2007

Balder i Karaokehelvetet

Tro det eller ei, i går var vi ute og sang karaoke. Ragnhild hadde bursdag, så hele gjengen var ute og spiste middag på en (fin) indisk restaurant. Etter hvert som folk falt fra utover kvelden, ble det klart for Petter, Torkjel, Villu og meg at karaokenach var eneste alternativ etter 0100. Det er det store tidsfordrivet for de innfødte, eneste andre unnskyldningen jeg har er at man får et eget rom uten fremmede. Lite kott med sorte skinnsofaer, synd jeg ikke har bilde av oss fire gutta som står alene og synger YMCA.
Duett med tenoren Petter, The Beach Boys Surfer Girl


Jobben min

Fredag ettermiddag, sjefen har gått og jeg og Villu sitter og sløver med dagens siste oppgaver. Begge var ute og sang karaoke til kl 0430 i natt, så det har vært litt tøffe tak i dag.

Firmaet jeg jobber for heter altså Quantum Precision Instruments, forkortet Quantum-π (smart eller hva?). Firmaet er en av veldig mange gründerbedrifter innenfor nanoteknologi, som er det hippeste innen materialteknologi siste par år. Quantum bærer fortsatt preg av å være en skikkelig oppstartsbedrift, selv om de har holdt på siden 99, men det gir mer rom for å bidra. Jeg jobber sammen med Villu, en norsk-estlands ingeniør type mikroelektronisk fra GS. Firmaet ellers består av to polsk-australsk-singaporianere, Marek som er gründer og Dr. i nano-et-eller-annet, og Pjotr som er ingeniør.

Første dag var onsdag, under et veldig bittert slag steinsaksogpapir (best av én, uten tvungen sakseåpning) tapte jeg den gode plassen til Villu og har havnet i et lite hjørne bak døren. I samme slengen ble jeg også kaffegutt.

En vanlig dag hos Quantum, Villu (sniken) til venstre

Vi har blitt veldig godt mottatt, og det virker som de er oppriktig glade for at vi skal være her å jobbe med dem. Det er fin og uhøytidlig stemning, så dress har blitt skiftet med sandaler og jeans. Jeg har klart å karre til meg en kjempe whiteboard, så skal prøve å venne meg til å være kreativ i stort format på liten plass.

Bøttekottet mitt, min store trøst whiteboarden til venstre

På arbeidslisten min nå står følgende:
  • Lage firmaprofil (ikkeeksisterende i 8 år, kun en 150x150 bitmap-logo)
  • Lese, lære og forstå kjernepatentene
  • Skissere nye bruksmåter og anvendelse av eksisterende patenter
  • Forstå tre nye patentsøknader, og så tegne vedleggene(helst i den rekkefølgen)
  • 3D aminasjoner av patenterte prinsipper
  • Prøve å få orden på trademarkene firmaet har
  • Pusse opp hjemmesiden (trengs)
Med andre ord en del å gjøre og lære, men Marek sa ifra dag 1 at han vet hvordan "kreative mennesker" jobber: når de har flyten. Hvilket betyr mulighet for fleksitid, det er mange patenter som kan leses på en strand eller et fly.

onsdag 13. juni 2007

Jørgen i Singapore

Jørgen, min trofaste reisekamerat, kom til Singapore samtidig som oss mandag kveld. Han har nesten en måned i Asia, og starter i Singapore uten en eneste konkret plan. Mandag kveld gikk vi ut og spiste med Axel og Henrik, etter et lite Skyy-vors hos oss.
Sa noen varmt?

Dagen derpå gikk med til trasking i byen med Petter, Torkjel og Lars, mesteparten av den på en enorm bokhandel og i Little India. Der fant vi Sim Lim, et Oslo City kun fylt med elektronikk, som opptok resten av dagen.
Sim Lim Square

Rolig men sen kveld, første jobbedag onsdag kl 0900.

Bintan - Mana Mana Beach Resort

Mana Mana var akkurat slik det høres ut, billige ferdighytter (med AC) et par minutter unna stranden. Overgangen var enorm, her var det klubb med DJ, vannscootere på stranden og -tenk- andre turister. Allerede i resepsjonen møtte vi helt tilfeldig en gjeng fra gründerskolen, som hadde vært der en dag allerede. Fint å få en dusj og sove uten støy og intens varme, men uendelig langt fra opplevelsen fra Shady Shack.

Frokost mandag var klassisk hotellbuffet, og dagen gikk med under palmene med Ragnhilds 50 faktor på min noe brente rygg. Jeg var allikevel heldig i forhold til Henrik og Anders, som hadde kokt hummer-konkurranse. Bildet i denne posten er faktisk fra Mana Mana Beach, så jeg tror de har bedre kamera enn meg (fra motsatt side av stranden):
Lenge leve skyggen

To dager på stranden er mer enn nok for både meg og Henrik, så mandag kveld fulgte vi etter Axel tilbake til Singapore. Nok japanere med vannleker for en stund..

Bintan - Alternativ sightseeing

Sent søndag fant vi ut at vi måtte forlate Shady Shack til fordel for et sted nærmere fergen, siden Axel hadde et intervju i Singapore på mandagen. Verten vår fikk en av fettene sine til å kjøre oss, han var lokal bussjåfør med egen mikrobuss og pengebehov. Bussen så ut som pappans første Toyota, for de som husker den, men var innredet som et venteverelse og uten dører. Sjåføren kunne ikke engelsk eller kart, og verken vi eller han visste hvor vi egentlig skulle. Derimot var han veldig tydelig på at han ville ha en øl før turen, men vi fikk forlik på en pakke røyk.
Henrik har erfaring fra Chile, og tar forhandlingen med sjåføren

Etter diverse nødvendige stopp, blant annet for å få noen bøtter med drivstoff hos en moske/bensinstasjon, handle vann, kjøpe motorolje, hilse på kona og se på en lokal festival, fikk vi med nød og neppe rustholken gjennom militærsperringen rundt resortene. Vi fant utrolig nok frem til en resort fra Lonely Planet guiden, som neppe har mottatt gjester i verre kjøretøy.

Etter regnet

Ja, det regner her. Etter "Før regnet"-posten har det regnet over to timer hver dag, og ikke akkurat noe tulleregn. Bildet er fra et av regnskyllene på Mana Mana Beach Resort
Sol ute sol inne

tysdag 12. juni 2007

Bintan - Shady Shack

Lørdag morgen dro tre veldig bakfulle unge karer avgårde til øya Bintan i Indonesia. Axel, Henrik og jeg hadde ikke lagt en eneste plan annet enn å ligge på stranden, men vi hadde nummeret til en lokal hytteutleier, Shady Shacks, og klarte å få til skikkelig gruppeapati med bare tre deltakere på morgenkvisten. Pakking gikk unna på 20 min, så jeg glemte både håndkle og tannbørste.

Hurtigfergen til Bintan tar bare 55 min, men da ankommer man resort-delen av øya. Vår nyanskaffede venn med hyttene lå imidlertid langt unna den delen av øya. Etter harde forhandlinger på et veldig lokalt FC fikk vi en kar til å kjøre oss dit i sin overstyla Opel Astra. Imens regnet det voldsomt, og veien var, i tillegg til våt, overfylt av mopeder. De fleste hadde 2 eller 3 passasjerer, men vi møtte også en som hadde fått plass til 4. Bondeland er ikke beskrivende nok for området som lå utenfor militærsperringen rundt resortene, og sekundet vi var utenfor var vi en attraksjon for de lokale.

Etter en time med Absolut Music 13 (han spilte Aqua med Dr. Jones i bilen) kom vi frem til Shady Shack, ettermiddag og strålende solskinn. Mer autentisk strand-rønner skal man lete lenge etter, hytten var bygget av drivved og vi var de eneste gjestene denne uka. Verten vår hadde 10 hjelpsomme fettere, og kunne derfor fikse hva enn det skulle være der ute i ødemarken. -I første runde tannbørste og øl. Vi fant oss godt til rette på stranden, fikk badet litt før kona til verten disket opp med Indonesisk middag.
Axel og Henrik dudern foran shacken vår etter lokal middag

Vi hadde en fin men sliten kveld, myggen var oppskrytt og verten hadde skaffet nok å drikke. Natten var litt verre, mye hunder og merkelige dyrelyder rundt shacken. Axel og jeg var oppe tidlig, og benyttet morgenen til å bygge en høyst nødvendig skyggekonstruksjon med laken og skolisser:
Dagen ble tilbragt under konstruksjonen, med nyklatrede kokosnøtter og kun 15 faktor solkrem.
Det hele gikk mest ut over Henrik, som også hadde turens sitat:
Det største problemet i livet mitt akkurat nå er at jeg er solbrent
Av opplevelser iløpet av dagen kan en aktiv fiskeørn, lokale perledykkere og hengekøyen nevnes spesielt, i tillegg til kokosnøttene.
Snakkesalige perledykkere, shacken i bakgrunnen

Lokal fiskeørn med en heldig fangstdag på stranden

Skarpt lys i hengekøya

Farvel gekko

Etter to dager veldig alene i leiligheten får Lars nok av kvekking og skit på veggene, og erklærer krig mot gekkoene som har inntatt rommet hans. Det hele resulterer i et par stygge scener, og innkjøp av gekkopapir (tilsvarende til fluepapir..). Bildet er av en av de overlevende, som koser seg i klesskapet hans.
The Survivor
Mangelen på gekkoer har til nå ført til et økende antall (dengue?) myggestikk og innkjøp av en heller tvilsom myggolje.

-man skal ikke kødde med naturen Lars.

Dirty side of Singapore

La meg først få spesifisere at turen som er beskrevet under er totalt uavhengig av Innovasjon Norge.

Fredag kveld fikk vi en annerledes introduksjon til Singapore. En av Asias største barneTV-kjendiser, Øystein "Einsten" Kristiansen, er en av arbeidsgiverne for internshipene. Han har vært i Asia nå 14 år, og endelig gjort stor suksess her nå. Han pleier å ta med de studentene som vil, dvs alle, på en runde og se ikketuristsiden av Singapore.

Kvelden startet med et spennende foredrag i TVstudioet hans, med øl og pizza til. Derifra gikk turen til Verdens Mest Råtne Hotell, en byggning fra kolonitiden midt i sentrum av byen. Stedet var enkelt og greit pill råttent, men fungerte fortsatt som hotell for de mest skitne sjømennene i byen. Tomten er verdt 500millioner S$ (=2 mrd kroner), men eieren har nektet å selge før nå.
Fra inne på hotellet, rottene kommer ikke klart frem, men de solgte øl der

Videre dro vi til en transebar, der alle de kjønnsoprerte mennene her henger for å møte voksne hvite menn på ferie. En syk opplevelse, ble til slutt så pågående at vi måtte dra videre.
Petter koser seg, turister og transer i bakgrunnen

Derifra gikk turen til det hippeste stedet i byen, "Ministry of Sound". Over flere etasjer og med forskjellige musikkavdelinger, jeg og Henrik kjørte oss fast i discodelen der vi danset til skosålene var borte. Bilder av det dropper jeg lett.

Morgenen etter skulle vi reise til Bintan, så kvelden ble avsluttet rolig med maccern-nach hos Axel og gutta. En utrolig vellykket kveld, men ingen av stedene må besøkes igjen, for å si det sånn.. Veldig mye mer om kvelden hos Lars.

Balder i jobb

Jepps, da ble det jobb på meg! Valgte jobben hos Quantum Pi, et nanoteknologi-selskap med utspring fra NUS. Sjefen, Dr. Marek, er en kjempefyr og jeg skal jobbe sammen med Villu, en hyggelig EstlandsNordmann som er mikroelektroniker. Min jobb der blir å lære meg teknologien deres, patentert helt til Norge og tilbake, og hjelpe Marek å få forklart det hele videre til investorer og kunder. Firmaet er det eneste i verden som kan lage akselerometere (bevegelsessensorer) i nano-størrelse, og en del andre fine ting.

Målet er å lære mest mulig om nanoteknologi, som er "the next big thing" innenfor industri. I tillegg vil det gi meg mye trening i visualisering 2D og 3D, og noe veldig fint på CV'n. De trenger en del hjelp på hjemmesiden, profil og branding, så mye annet å ta tak i også.

Første dag i jobb torsdag kl 0900, så da er jeg i gang!

laurdag 9. juni 2007

Balder i Indonesia

Fikk jobb, nanoteknologifirma! Reiser til Bintan i Indonesia nå lørdag med Henrik og Axel, reiser tilbake til Singapore tidligst mandag. Bilde hentet fra nett:
..så nå er forventningene rimelig høye!

Siste dag med jobbsøking

Fredag ble vi representert til resten av firmaene som tilbyr oss internship disse tre månedene. Jeg hadde allerede fått "veldig gode signaler" fra to firmaer på onsdagen, så var rimelig avslappet i motsetning til en del andre søkere. Firmaene på fredag var stort sett lite interessante for min utdannelse, for det meste salg, markedsføring og analyse. Det er ni økonomer med på turen, så de har hatt litt å kjempe om..

Hyggelig å se at dere følger med meg!

fredag 8. juni 2007

Før regnet

Regnet her nede er oppskrytt, lurer på hvem som fant på begrepet "regntid". Hittil har det regnet skikkelig én gang, det varte i 10 minutter og var så intenst at det hørtes ut som konstant torden. I tillegg yret det et par minutter på mandagen, så paraply er ikke akkurat på handelisten. (Med det samme jeg fikk skrevet linjene over, brøt det ut et skikkelig skyll her, så da blir det to ganger..) Bildet er tatt fra den norske ambassaden i Singapore, øverste etasje i en middels høy skyskraper, under vårt besøk der.
Jeg har inngått et kompaniskap med Lars ang bilder, så fra nå av blir det ikke noen flere av mine crappy mobilbilder - hurra.

Takk til Lars.

torsdag 7. juni 2007

Første uke

Lars F, meg, Henrik, i normalantrekk.

Første uke har vært ekstremt hektisk, jeg er glad jeg ikke fulgte alles råd om å reise lett og handle her: Har ikke rukket å kjøpe en sokk ennå. Denne uken er det introduksjon til landet, NUS og firmaene vi kan jobbe hos i sommer. Med andre ord mange dager i finstasen i denne varmen, og en uendelig mengde grupp-sightseeing (alle vet hva jeg synes om det..). Onsdag ble vi introdusert til første bolk med firmaer, mye spennende men også en del tvilsomme initiativer. To aktuelle for meg, InCent (mobilteknologi) og Quantum (nanoteknologi), har vært i intervju med begge idag torsdag og er veldig fornøyd!

Henrik sliter med å demonstrere "familiens knute"

I går fikk vi også testet utelivet, vi dro på Raffles for å drikke Singapore Sling siden det visstnok er det første man gjør her nede. Det blir siste gang, lignende turistfelle skal man lete lenge etter. 20S$ for en halvliter Tiger-øl = over 80 NOK! God stemning og bra gjeng, maccern drivein med taxi på vei hjem, og så overfylte utesteder at norsk plasskrevende dansing var VELDIG upopulært.

I kveld skal vi på BizBar, et minglearrangement for skandinaviske forretningsfolk, for litt ikkekynisk nettverksbygging... Dagen idag har vært fin, har vært på informasjonsdag og svømming hos sjømannskirken her, et kjempegodt tilbud mot hjemlengsel og andre norske behov. Leo, et skikkelig hot jobbtips, sjømannskirken hvorsomhelst eksotisk:)

onsdag 6. juni 2007

Formen

Jeg er frisk og rask og har det fantastisk! Mer kommer.

Singapore

Singapore er ubeskrivelig. En bitte liten øy (704.0 km²) med nesten like mange innbyggere som Norge (4,4 mill). Øya er en øystat, mao et eget land, tidligere kolonisert at Storbritannia, erobret av Japanerne, fritt, i Union med Malaysia og nå fritt. Samme styringssett i 30 år, men allikevel et relativt fritt samfunn der det hovedsakelig er den store respekten for autoriteter som fører til internasjonalt annerkjente valg (hvert 5. år)med 80% seier til sittende styre. Av ca 80 i parlamentet er det derfor nøyaktig to opposisjonspolitikere, som jeg tipper har en tøff arbeidsdag. Landet har stor representasjon av muslimer, hinduer, kristne, buddister og taoister, i tillegg til en uendelig rekke mindre reilgioner. Befolkningen består an en stor gruppe kinesere, i tillegg til malaysiere, tamiler, indere, thaier og en stor del fra øvrig asiatiske land. Lovene er britiske men straffene ekstreme, og Singapore har flere dødsstraffer per innbygger enn noen andre land i verden! Mer fakta finnes på wikipedia.

Så langt er intrykket utrolig bra, landet er utvilsomt asia, men med (for oss) deilige innslag av vestlig kultur. Et kvartal er gjennomført kinesisk, det neste er indisk og plutselig er man i New York. Vi har allerede vært på en rekke sightseeinger, og lært byen litt å kjenne, men har fortsatt ikke en anelse om hva som foregår. Alle spiser middag på "foodcourts", store åpne spisearealer under tak med matboder rundt. Førse middag, på Clementi Avenue (dårlig bilde av alle, tatt med mobil, sorry):

Bolig

Jeg deler leilighet med Lars og Henrik fra GS, i samme kompleks som resten av gruppene. Komplekset er beregnet på forelesere til universitetet, og ligger sør-vest på øya 20 min gange fra Universitetet (NUS). Vi har to bad, kjøkken, balkong, stor stue og hvert vårt rom. Som siste ankomne ble jeg tildelt siste pri rom, mens Lars hadde vunnet masters bedroom på stensakspapir (best av tre).

De hadde sloss litt med kakkerlakkene før jeg kom, men så langt (3 døgn) har jeg ikke sett en eneste. Derimot har vi minst én gekko (liten mørk firfirsle med en ekstrem "klikkelyd) som medboer, den spiser småkryp men bæsjer overalt og har tisset på rommet til Lars. Noe klikking er bare hyggelig, så langt har den ikke vekket noen.

Alle rommene har aircondition, men det har ikke resten av leiligheten. AC er et absolutt must, temperaturen er over mellom 20 og 35 C hele døgnet, med en luftfuktighet MELLOM 75 OG 100 %! Hvilket betyr at vi ikke trenger å dampe skjortene våre, men må dusje to ganger i døgnet.

Reisen

Ok, da var vi i gang! Ankom søndag kveld, og i dag er det onsdag, så må bare beklage den lille glippen i postingen her og unnskylde meg med dårlig nettverksforbindelser.

Turen ned hit gikk fint, men ble uendelig lang. Reiste fra Oslo grytidlig lørdag morgen (fikk sitte på med Arne til Gmoen, takk), og fløy til Heatrow sammen med hele San Francisco-gjengen. Der hadde jeg, gudene vet hvorfor og kun min skyld, 12 timer venting før flyet til Singapore. Planen var å besøke Jørgen Tandberg eller Seb Adams i London, men ble stuck på terminal 4. Timene gikk sakte men greit, mye rare reisende å se på langdistanse-terminalen. Fikk tømt Euroene fra tante Kari i hvertfall, og har plutselig mange slips.

Fra Heatrow var det 13 timer med British A, hadde passet på å bestille foran nødutgang så fikk tidenes benplass. Satt med en hyggelig Singaporianer som ga meg en haug med tips, og vi la oss til å sove etter Sing-tid (London+7 om sommeren) for å hjelpe på jetlegget (han hadde vært i Canada..). Lite mer å si om flyturen, fikk sett en film og lest litt i lett-boka (Krig med Knut Nærum), masse tips til oppholdet og 8t søvn.

Rask passjekk og turistvisum (studentvisumet derimot..), bagasjen kom på tid og jeg tok taxi til leiligheten sammen med et par andre Nordmenn fra Gründerskolen (GS).

Alt i alt en helt smerteløs og fin reise!

Velkommen

Hei alle sammen!

Da var vi i gang, jeg er i Singapore med Gründerskolen 02.06.07-05.09.07 og i den anledning tenkte jeg å skrive denne lille dagboken.

Følg med, hilsen Balder