onsdag 6. juni 2007

Singapore

Singapore er ubeskrivelig. En bitte liten øy (704.0 km²) med nesten like mange innbyggere som Norge (4,4 mill). Øya er en øystat, mao et eget land, tidligere kolonisert at Storbritannia, erobret av Japanerne, fritt, i Union med Malaysia og nå fritt. Samme styringssett i 30 år, men allikevel et relativt fritt samfunn der det hovedsakelig er den store respekten for autoriteter som fører til internasjonalt annerkjente valg (hvert 5. år)med 80% seier til sittende styre. Av ca 80 i parlamentet er det derfor nøyaktig to opposisjonspolitikere, som jeg tipper har en tøff arbeidsdag. Landet har stor representasjon av muslimer, hinduer, kristne, buddister og taoister, i tillegg til en uendelig rekke mindre reilgioner. Befolkningen består an en stor gruppe kinesere, i tillegg til malaysiere, tamiler, indere, thaier og en stor del fra øvrig asiatiske land. Lovene er britiske men straffene ekstreme, og Singapore har flere dødsstraffer per innbygger enn noen andre land i verden! Mer fakta finnes på wikipedia.

Så langt er intrykket utrolig bra, landet er utvilsomt asia, men med (for oss) deilige innslag av vestlig kultur. Et kvartal er gjennomført kinesisk, det neste er indisk og plutselig er man i New York. Vi har allerede vært på en rekke sightseeinger, og lært byen litt å kjenne, men har fortsatt ikke en anelse om hva som foregår. Alle spiser middag på "foodcourts", store åpne spisearealer under tak med matboder rundt. Førse middag, på Clementi Avenue (dårlig bilde av alle, tatt med mobil, sorry):

1 kommentar:

baldero sa...

Hei kjæreste.

Høres kjempebra ut må jeg si, alt sammen! Håper du tar massevis av bilder og at dere får tid til å reise litt rundt og se. Gleder meg til å høre mer. :)

Her hjemme har sommeren kommet for å bli ser det ut til. I går var det kjempehyggelig bursdagsfest i hagen med pølser og alt som hører med.

Hilser fra Fønix:)

Puss H