torsdag 23. august 2007

Rawa

Etter en lang og slitsom tur fra Bali, kom vi frem til vårt private paradis: Rawa. Rawa er en liten øy på østkysten av Malaysia, ikke langt fra Tioman som jeg var på tidligere i sommer. I motsetning til turistmaskinen Tioman har Rawa kun en molo, to strender og to resorter, og er dermed det perfekte sted for et forelsket par. Øyen lider dog av en monopolistisk prissykdom, som gjør at alt er minst dobbelt så dyrt som på Tioman.

På båtturen ut kom vi i snakk med et svensk ektepar som skulle ha en langhelg på øya, han jobbet i Singapore og hun hadde flyttet etter. Av all flaks vi kunne ha viste det seg at han var hobbyfotograf, så resten av turen hadde vi en råflink fotograf som passet på å ta bilde av oss hver gang vi hadde et Kodak moment. Han har desverre ikke fått sendt meg dem ennå, så i mellomtiden legger vi ut noen av de få bildene vi fikk tatt selv. Bildet under er tatt fra moloen og viser stranden foran resorten vi bodde på, Rawa Safaris Resort.
Rawa Safaris Resort

Helt til venstre på bildet kan man skimte hytten vi bodde i, bygget ut i vannet, med bølgene skvulpende mot steinene under gulvet. Ca 20 ganger så mye plass som vi trengte, nok en luftig dusj, tre verandaer mot havet og mulighet for å åpne den ene veggen og få sjøfulten rett inn. Med andre ord helt perfekt, og vi tilbrakte hele første dagen på den skjermede verandaen.

Resten av dagene pendlet vi mellom vår egen veranda og skyggen på stranden, med unntak av et par turer i restauranten. Det var bare en restaurant, så vi trengte ikke engang ta noen avgjørelser på turen. Været var supert hele oppholdet, og det var lite mennesker på stranden og masse deilig skygge fra palmene. Helle var smøremester, og for førsta gang i mitt liv har jeg fått noe som kan minne om farge på beina.

Masse søte korallfisk i vannet:)

Vi kan ikke skryte på oss å ha gjort så mye annet enn å slappe av, eneste friskuseriet vi fant på var en tur til toppen av øya. Vi dresset oss opp til en skikkelig langtur og gikk avgårde tidlig lørdag morgen, bare for å finne ut at turen opp tok mindre enn 15 minutter.

Fra toppen av Rawa, lørdag morgen

Like til venstre for bildet ligger øyen der de spilte inn Robinson for et par år siden. Vi fikk også vite at Rawa Safaris var stedet der deltakerne fikk bo etter hvert som de røk ut av serien, noe de ikke var lite stolte av på stedet.

Lørdag var ikke drømmehytten vår ledig lengre, så siste natten koste vi oss i en liten hytte oppe i krattet, godt gjemt bak et durian-tre og hundre meter jungel.. Fredagen hadde to av jentene fra GS, Astrid og Elisabeth, kommet ut på Rawa, og vi hadde hyggelige måltider og hjemtur med dem. De hadde bestilt bil, så vi fikk sitte på tilbake til SP, veldig bittert å måtte kaste 18 ringgit (30 NOK) i lokalbuss billetter via Johor Bahru. Fremme i SP møtte vi resten av GS-gjengen på Great World City, og gikk på kino og så "The Bourne Ultimatum" med dem (vel, nesten, de så samme filmen i en annen sal).

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ser ut som dere hadde en sinnsykt deilig tur!
Oh som jeg drømmer meg bort herfra !
Barna er i full gang i barnehage og trives veldig bra, de vil iallefal ikke hjem når jeg henter dem:) litt trist også.. er det så kjedelig å være sammen med meg?
Jeg er blitt steiner elev nok en gang og dagen idag gikk med til fire timer spikking av hasselgrener, moro moro!
Gleder meg til å kommer hjem, ikke lenge til nå.
Glad i deg
n

baldero sa...

Siste dag i Singapore nå, så da sees vi i morgen allerede! Gleder meg som en unge til å komme hjem..

Spikking er jo herlig, hører at du skal reise bort en hel uke på "klassetur", det kan jo bli spennende for oss alle!

Klem B