onsdag 25. juli 2007

Gründerskolen = kun fest og ferie?

Helle hadde en fin påpekning etter å ha fått lest gjennom bloggen min, som fikk meg til å lure på hva slags inntrykk summen av poster her kan gi..
Det høres ut som du gjør det du kan best der nede: nyter livet:)
Så jeg tenkte at det var på tide med en post fra den andre delen av oppholdet, som kanskje har vært litt underkommunisert så langt. Det er bare så mye kjedelig å oppsummere mas og stress når jeg først blogger, så vi får skylde litt på det. -og det skal fortsette på samme måten, så dette er et unntak fra regelen..

Gründerskoleopphold i Singapore er et slit.

-vi jobber 09-17, 5 dager i uka
-man kan ikke lage middag på kjøkkenet hjemme, så man må ut å spise hver dag, noe som stjeler en time etter jobb hver dag
-for å dekke forbruket har jeg tatt grafiske småjobber ved siden av vanlig jobb
-vekselsvis to og tre kvelder i uka er det skole rett etter jobb, fra 18-21
-i tillegg må det trenes litt, og for oss B-mennesker må det skje etter jobb
-som levering til skolen må man skrive en komplett businessplan (oppskrift her)
-alt av fridager går med til 2-3 dagers ekspressferier, som tar mer energi enn det gir
-fordi vi er borte i helgene må utelivet i Singapore oppleves i løpet av ukedagene, noe som igjen fører til en del slitne dager på jobb

Oppsummeringen av sytet blir at det har vært lite tid til både å slappe av og hente seg inn, men humøret er på topp i en bra gjeng, og vi har gjort en god innsats for å nyte livet! Kjenner at kroppen trenger en hel sommerferie når jeg kommer hjem..

For å nevne det, så er Singapore et sted for lite annet enn jobbing. Opplevelsen hittil er at stedet er mystisk sjelløst, man merker forskjellen bare man nærmer seg grensen eller flyplassen. Dette fører til at jeg, og andre likesinnede (de lokale også) forlater Singapore så ofte som det lar seg gjøre. For å hjelpe har staten her bygget Sentosa, en falsk ferieøy rett utenfor Singapore. Der er det strender, klubber, golfbaner, hoteller og spa, og for å komme dit holder det å ta T-bane eller gondol. Nå må jeg innrømme at jeg ikke har rukket å komme meg dit ennå, min lille Singapore-oase (de to helgene jeg har vært her..) har vært sjømannskirken, men så snart jeg og Henrik blir kvitt Sentosa-curse'n vår skal vi prøve å få tid til å beøke øya. Denne helgen er jeg i Singapore, vi har avsluttende presentasjon av businessplan og en bursdagsfest (på Sentosa..) å tenke på denne helgen:)

Håper alt er bra med dere der hjemme!

2 kommentarer:

Leonora sa...

gratulerer med overstått! :)

håper helle og du får noen vakre, avslappende dager (om det er mulig med et pater familias-reiseopplegg, eller kanskje det er nettopp da det lar seg gjøre?)

akkurat kommet fra flotte dager på B, selma hopper Nina-hopp (stupforsøk, mest som mageplask) uten redningsvest og svømmer opp til flere tak helt uten vest eller hjelp. gutta hopper ombord i snekka og går langs ripa som om de aldri hadde gjort annet, alt mens de speider etter "svaaaane", "booyeeeeee" og "kajjjak" :)

sommerklemmer!

ps vurdér avslapping "bonusdagene" dine i singapore (eller et dertil egnet sted) frem til hjemreise...

Leonora sa...

psps fint med en korrigering av inntrykket - godt for ettertiden ;)